WILGEN-SCHUTTINGEN door loonbedrijf Blokland

Plaatsen wilgenschutting / wilgenscherm

De wilgenschutting is een mileuvriendelijke, mooie en persoonlijke manier om een tuinafscheiding te maken. Een wilgenschutting wordt ter plaatse bij u thuis gevlochten.

 • Wilgenschuttingen

  Keuze uit 3 soorten palen

  Het unieke van een wilgenschutting is dat deze in iedere vorm en maat gevlochten kunnen worden en daarmee een fraaie blikvanger in uw tuin is.
  Een wilgenschutting is opgebouwd uit twee delen, palen en de bleeslatten (vlechtlatten). Bij het maken van een wilgenschutting wordt begonnen met het kiezen van de paalsoort:

  • 1. wilgenpaal wordt een toekomstige knotwilg; gaat groeien, geeft een zeer natuurlijk gezicht
  • 2. ronde ge├»mpregneerde boompaal
  • 3. kastanje paal

  De gekozen paal wordt om de 70 cm geplaatst en gaat ongeveer 60 cm de grond in, wat zorgt voor een stevige basis van de schutting. Nadat de palen stevig zijn geplaatst worden de bleeslatten gevlochten en ontstaat de schutting.

 • Wilgenschuttingen

  Bleeslattten

  Bleeslatten zijn vlechtlatten die speciaal geselecteerd zijn op dikte en uiterlijk.
  De bleeslatten worden tussen de palen om en om gevlochten. Dit kan met 1 of 2 bleeslatten tegelijk. Voor de stevigheid maakt dit geen verschil. Bij het vlechten zorgen we ervoor dat, door een speciale techniek van insteken, de schutting op dezelfde hoogte en een mooie rechte bovenkant krijgt.

  Nadat het vlechten klaar is worden de jonge, dunne zijtaktjes, die uit de wilgenschutting springen weggesnoeid om een mooie, strake schutting van te maken.
  Als laatste behandeling wordt de nieuwe schutting behandeld met zuurvrije lijnolie. Dit zorgt ervoor dat u lang van uw schutting kan genieten. Een door ons, professioneel geplaatste en behandelde schutting, gaat minimaal 10 jaar mee.Uiteraard afhankelijk van de (on)gunstige weersomstandigheden.

 • Wilgenschuttingen

  Wilgenscherm / Landhek

  Een wilgentenenscherm wordt bij ons op het bedrijf met de hand gevlochten en is volledig van (wilgen)hout gemaakt. Het is bijzonder stevig, zodat u lang van uw schutting kunt genieten. Een door ons professioneel geplaatst en behandeld scherm gaat minimaal 10 jaar mee (afhankelijk van de weersomstandigheden).

  Ook wilgenschermen bestaan uit palen en bleeslatten. Deze bleeslatten zijn vlechtlatten die speciaal geselecteerd zijn op dikte en uiterlijk. De palen worden in de houders geplaatst, waarna begonnen kan worden met vlechten. De meest gebruikte palen zijn wilgenpalen of zeer dunne boompalen.

  Wilgenschermen zijn leverbaar in verschillende breedtes, van 1 tot 2,8 meter. Door de variabele breedte is het mogelijk om een afscheiding te plaatsen met alleen wilgenschermen. De hoogte is geheel naar wens te maken. De schermen kunnen ook worden gebruikt om een muur een natuurlijke uiterlijk te geven, als windscherm, als zithoek of als landhek.